lunes, 17 de octubre de 2011

AIXAFEM EL FAIXISME

AIXAFEM EL FAIXISME-PEREN CATALÂ PIC (1936)
Cartell en blanc i negre on hi destaquen tres símbos. El primer és la creu gamada esquerdada sobre unes llambordes que proporcionen ritme a la imatge. Les llambordes volen representar els carrers que hi havia al 1938. El tercer símbol és l'espardenya catalana que està a punt d'aixafar la creu gamada i que reprsenta a la classe més humil.
El blanc i negre de la foto en format vertical, proporciona a la imatge tons freds i un ambient més dramàtic. El fotograf va decidir concentrar tota l'atenció de l'espectador en un espai reduït, és per això que ens mostra el seu cartell en un primer pla frontal.
Crec que el símbol que té més significat és l'espardenya, ja que no només representa la classe de pagesos, sinó que també té importància el fet de que no sigui una bota de soldat, ja que això ens llança el missatge de que tothom ha de lluitar, no només els soldats.
Les llambordes volen convidar a la gent a sortir al carrer, que la guerra és al carrer i no dins de casa.
Hi ha poca profunditat de pla i tots els elements estan al mateix pla ja que tenen tots import`ncia per igual.
A part de fixar-nos en el que hi ha a la imatge també ens hem de fixar en el que no hi ha, fer un  fora de camp, anar més enllà. El fet de que no hui hagi cao cara, que sigui un peu anònim i que el cartelln digui "aixafem" vol donar a entendre que han d'anar tots junts contra el faixisme, que s'han de comportar col·lectivament.

lunes, 3 de octubre de 2011